Allergieën, diner, eivrij, glutenvrij, vegan, zuivelvrij
Geef een reactie

Kikkererwtenburgers

Dit blijft lekker: kikkererwtenburgers. Soms weet ik gewoon echt even niet wat ik moet eten en gelukkig heb ik meestal wel wat kikkererwten op voorraad. Voor zulke momenten is dit recept echt een uitkomst. 
Deze had ik al eens eerder gedeeld maar ik merk dat het recept wat ik nu maak toch veranderd is in de loop der tijd. Ook heb ik een speciaal verzoek ontvangen om het vernieuwde recept te delen dus bij deze 🙂 
 
Wat heb je nodig voor het maken van deze kikkererwtenburgers voor 2 personen:
– 1 potje/blikje kikkererwten van 400 gram
– 2 eetlepels kikkererwtenmeel
– Sap van een halve citroen
– 3-4 stengels lente-ui of bosui
– 5-6 takjes verse koriander 
– 1 teentje knoflook
– Olijfolie(spray) 
– Zout
– Keukenmachine met S – blade voor bereiding
 
Bereiding:
Was de kikkererwten goed af onder stromend water. Was ook de lente-uit en koriander. Ik haal daarna altijd de lange steeltje van de koriander af aan van de onderkant zodat ik alleen takjes overhoud met blaadjes er aan. 
Doe vervolgens de kikkererwten samen met alle ingrediënten in de keukenmachine. Even kort fijn malen totdat alles goed gemengd is met elkaar. Daarna kun je met je handen de burgers vormen. Maak ze niet te dik want dan duurt het garen in de pan erg lang.
Soms kan het zo zijn dat de burgers erg droog zijn voeg dan nog wat extra citroensap toe. Als ze te nat zijn voeg je wat extra kikkererwten meel toe. 
Dit kun je eventueel ook gebruiken om de burgers extra te paneren voordat je ze de pan in doet.
Verwarm wat olijfolie spray in een koekenpan en doe de burgers er één voor één in. Even krokant bakken aan beide kanten op een middelhoog vuur en klaar zijn de burgers. Eventueel garneren met een kleine frisse salade. 
This entry was posted in: Allergieën, diner, eivrij, glutenvrij, vegan, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s