diner, salade
Geef een reactie

Quinoa salade met groene groenten

Een makkelijk en snel gerecht voor 2 personen: Quinoa salade met groene groenten.
Quinoa zit vol goede eiwitten en is heerlijk door verschillende gerechten. Het is de superfood van 2013. Ik had dit zelf echt nooit verwacht. Ik eet al jaren quinoa en weet nog heel goed hoe ik alle bio winkels af moest struinen in een grote stad als Amsterdam om quinoa te vinden. Sinds kort zelfs verkrijgbaar in de reguliere supermarkten, een hele mooi ontwikkeling.
Mocht je het ook eens willen proberen of wel wat variatie kunnen gebruiken dan is dit een recept dat bijna iedereen lekker vind.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 2 kopjes quinoa
– 1/2 blokje groenten bouillon 
– 75gr. sla (kies een soort dat je lekker vind of een mix)
– 100gr. Zongedroogde tomaten
– 50gr. groene olijven
– 1 courgette
– 1/2 avocado
– 20 gram Pijnboompitten
– 4 eetlepels olijfolie
– 2 theelepels pesto
– Verse basilicum 
– (Verse) citroen
 
Bereiding:
Kook de quinoa in water met het halve blokje groenten bouillon gaar. Na het koken af laten koelen. Was de sla en courgette. Snijd de courgette, zongedroogde tomaten, avocado en olijven in stukjes. Mix de quinoa met de sla en gesneden groenten samen tot een salade.
Pak een apart bakje om de dressing in te maken. Vul dit bakje met: pesto, olijfolie, en een paar druppels citroen even roeren en over de salade heen verspreiden.
Rooster de pijnboompitjes op een laag vuurtje in een koekenpan met een beetje olijfolie. 
Daarna verdelen over de salade met een paar blaadjes basilicum.
 
 
 
This entry was posted in: diner, salade

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s