foodtalk, superfoods
Geef een reactie

Superfood Maca

Eerder schreef ik over venkel en de effecten die venkel kan hebben. Bij dezelfde smoothie gaf ik aan dat je daar een schepje macapoeder bij kunt doen. Maar wat is dat eigenlijk Maca?

Wat is Maca?
Maca komt van een knolgewas uit de Peruaanse Andes. Het gewas groeit op grote hoogte tussen de 3.000 en 4.500 meter boven zeeniveau. De temperatuurverschillen zijn hier erg groot, ’s nachts -10 graden Celsius en overdag kan de temperatuur oplopen tot 18 graden Celsius. De bodem bevat veel mineralen. 
 
Voedingswaarden van Maca & benefits:
Maca heeft een hoger vetgehalte dan andere knolgewassen (2,2%), waarvan de belangrijkste zijn: linolzuur en oliezuur (twee essentiële vetzuren). 
Het is een van de grootste libido verhogers die er bestaan. Hier staat het ook om bekend. Daarnaast kan het helpen bij:
Maca knollen & poeder
 • Bloedarmoede
 • Depressie
 • Ondervoeding
 • Problemen tijdens de menopauze
 • Menstruatiepijn en –problemen
 • Slecht geheugen
 • Stress
 • Natuurlijke hormoonbalans
 • Meer energie
 • Meer weerstand- en uithoudingsvermogen
 • Verbeterde vruchtbaarheid
Sommige gezondheidsgoeroes beweren zelfs dat het dé superfood is om de zwangerschap te bevorderen. 
 
Hoe gebruik je maca poeder
Maca is verkrijgbaar in poedervorm en capsules. Ik heb tot op heden altijd een poedervorm gebruikt en deze door mijn smoothies heen gemixt. In combinatie met rauwe chocolade schijnt het ook heerlijk te zijn. 
Als je voor het eerst Maca gaat gebruiken is het belangrijk dit rustig op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met een halve theelepel en bouw dit langzaam op. Eet het ook niet continue omdat je lichaam hier dan aan gewend raakt. Het is verstandig af en toe een pauze in te lassen van een week om zo veel mogelijk van het effect te kunnen profiteren.
Wil jij ook macapoeder proberen van de beste kwaliteit? Dat kan bestel hier.
macapoeder
This entry was posted in: foodtalk, superfoods
Tagged with: ,

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s