ontbijt
Geef een reactie

Snel vullend ontbijt van havervlokken en fruit

Veel mensen stellen mij de vraag over wat ik eet tijdens het ontbijt. Dit is een van de vele variaties, naast de verschillende smoothies en andere recepten die ik eerder deelde. 
Ik kijk wat ik in huis heb en waar ik trek in heb. 

Vanmorgen was dat het volgende recept:
– 30 Gram havervlokken (te koop bij bio winkel)
– Ongeveer 100 ml plantaardige melk ik had nog wat amandelmelk
– 1 Appel
– Handje blueberries
– Snufje kaneel en vanille poederBereiding:
Breng de havervlokken met de amandelmelk in een pannetje aan de kook. Wanneer het kookt lager zetten en rustig door laten koken totdat deze gaar is dat duurt ongeveer 6 – 8 minuten. 
Schil ondertussen ook de appel en sijdt deze in stukjes, was de blueberries en doe deze vast een bakje. Daarna mengen met de havervlokken voor de smaak nog wat kaneel en vanille poeder toevoegen en eet smakelijkl.

Variatietips:
– Gebruik andere plantaardige melk
– Vervang de appel door een peer, banaan, frambozen, aardbeien etc. 
– Voeg als extra rozijnen, noten of gojibessen toe

 

This entry was posted in: ontbijt
Tagged with: ,

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s