Geen categorie
Comment 1

Groene smoothie Ananas power boost!Ook zin in een frisse start van de dag of een opfrisser nodig na het sporten? Dan is dit zeker een groene smoothie die je eens moet proberen. Lekker fris door de combinatie van ananas en limoen :-).

Wat heb je nodig voor 2 grote volle glazen of een grote portie:
– Halve ananas
– 1/3 komkommmer
– 1/2 limoen
– 1 grote sappige appel
– Handje spinazie
– 1/2 Avocado
– Blender
– Sapcentrifuge of slowjuicer
 
Naar smaak nog wat superfoods toevoegen mijn favoriete combinatie bij deze zijn: Spiriluna poeder en hennepzaad.
 


Bereiding:
Schil de ananas en komkommer (komkommer hoef je niet te schillen als je een biologische komkommer hebt gekocht), was de limoen en appel. Ook voor deze ingrediënten geldt als ze niet biologisch zijn schillen en anders de limoen apart uitpersen.

Pers bovenstaande ingrediënten tot sap in de sapcentrifuge. 
Doe het sap in de blender samen met de spinazie,  avocado en superfoods even blenden en genieten maar. 

Wist je dat:
Ananas reinigend werkt en kan helpen bij darmklachten.
This entry was posted in: Geen categorie
Tagged with:

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s