eivrij, glutenvrij, ontbijt, suikervrij, vegan, zuivelvrij
Geef een reactie

Vegan Pannenkoekjes

Dit is echt een heerlijk recept, heel gemakkelijk om te maken je moet alleen wel de ingrediënten in huis hebben. Geschikt als lunch maar ook als ontbijt.


Wat heb je nodig voor 2 kleine porties:
– 60gr. Amandelmeel
– 60gr. Boekweitmeel (kan ook glutenvrij meel, rijstmeel, speltmeel zijn)
– 1 theelepel baking soda
– 1 banaan (kunnen ook 2 eieren zijn)
– 150ml amandelmelk (kan ook sojamelk of hazelnootmelk zijn geeft wel een andere smaak)
– Olijfolie (spray) Een spray werkt het makkelijkste met deze pannenkoekjes

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten met een handmixer, totdat er een glad mengsel ontstaat.
Verhit een pan en voeg wat olijfolie toe. Doe een klein schepje beslag erbij en laat zachtjes door garen totdat hij gaar genoeg is om hem te keren. Ik gebruik zelf altijd een grote spatel waarmee ik ze gemakkelijk op kan scheppen uit de pan zodat het omkeren bijna niet mis kan gaan.
Ga zo door met bakken totdat het beslag op is. Ik gebruik zelf altijd meerdere pannen tegelijk omdat het best even duurt voordat ze gaar zijn t.o.v. de traditionele pannenkoeken.

Serveertips:
Lekker met wat suikervrije jam, appels, kaneel en nootjes of maak zelf een warme vruchten compote. Hiervoor kun je bevroren fruit gebruiken, deze zachtjes laten koken iets zoeten met agavesiroop en mocht het te dik worden verdunnen met wat water.

 
Enjoy. 

This entry was posted in: eivrij, glutenvrij, ontbijt, suikervrij, vegan, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s