diner, salade
Geef een reactie

Andijvie met postelein SLA

Een heerlijke volle salade van andijvie en postelein een echte aanrader om eens wat variatie in de keuken te brengen. En ook heel snel klaar. 

Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 krop andijvie afhankelijk van de grootte heb je waarschijnlijk de helft nodig.
– Bosje postelein
– Bosje verse Peterselie
– 2 Appels
– 2 Mandarijnen
– Handje pijnboompitten
– Pakje bak bacon
– (Ei-vrije) mayonaise 
– Olijfolie
– Zwarte peper
 
Bereiding:
Was de andijvie en snijd deze fijn. Was de postelein en verwijder de wortels waardoor je alleen het bovenste gedeelte over houdt met een stukje van de steel.
Schil de appels en snijd in stukjes. Pel de mandarijnen en snijd in stukjes. 
Verdeel bovenstaande ingrediënten over 2 borden. Snijd de peterselie fijn en verdeel over de borden. Verwarm een pan en bak de bacon krokant in olijfolie. Verwarm de pan opnieuw en rooster de pijnboompitten. Verdeel deze over de borden en breng op smaak met een eetlepel ei-vrije mayonaise en wat gemalen peper.  
 
 
 
 
This entry was posted in: diner, salade
Tagged with: ,

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s